Week 40: De laatste week?

“Het mag nu wel komen” zijn deze keer de woorden van de aanstaande mama (en papa) en niet van de verloskundige. Volgens de verloskundige, waar ik vandaag was, is die kleine in ieder geval begonnen met indalen. Het werd tijd. Ik heb het nooit echt begrepen als zwangere vrouwen zeiden “Dat wachten ben ik nu wel zat”, maar ik moet toch bekennen dat ik het een beetje ga begrijpen. Niet dat ik genoeg heb van die dikke buik, ik zal hem straks nog gaan missen, maar ik ben gewoon zo benieuwd naar die kleine garnaal. Naar mate die week 40 nadert ga je er ook minder charmant uitzien. Die enkels en handen van me houden meer vocht vast dan me lief is, maar ook dat heb ik er nog steeds graag voor over. De kamer is nu klaar, alle kleertjes zijn gewassen, de ziekenhuistas staat ingepakt.Verder was alles gelukkig goed bij de verloskundige, volgende week mogen we weer op controle. Oh ja, volgens de verloskundige kon het wel eens een lang kind worden. Of het nu lang of zwaar is maakt mij echt niet uit, we zullen het gaan zien. 

Ja, de babykamer is klaar. Aanstaande papa heeft heel hard zijn best gedaan de muurstickers op te plakken. En mooi dat het geworden is. Mama is er trots op. Dat plakken klinkt overigens eenvoudiger dan dat het is. Het kost wat bloed zweet en tranen maar het resultaat mag er zeker zijn. Het gedicht is trouwens door papa zelf geschreven, mooi he. Tja en als je vent dan klaar is met stickers plakken en dan zijn gitaar pakt om vervolgens hierop in de kinderkamer te gaan spelen, kan ik alleen maar meer genieten.

13 thoughts on “Week 40: De laatste week?”

 1. Mooi gedicht hoor!
  Ik geef jullie zomerkind geen ongelijk om nog even in mama’s warme buik te blijven….geef ‘m eens ongelijk in deze herfstige ontstuimigheid!

  Groetjes vanaf de andere kant van de plas!

 2. Wow, dat ziet er waanzinnig mooi uit! Wat een goed idee, zo’n gedicht aan de muur. Moest je niet een beetje huilen toen alles af was en Peet aan het spelen was?

  Geniet verder van het weer, t is nog steeds gezellig binnen vind ik. Ik ben benieuwd wanneer de volgende update is 😀

 3. Wat ziet het er allemaal geweldig uit. Paps en mams hebben beide echt iets bijzonders gemaakt voor het aankomende wondertje. Als dit geen warm welkom is! Hennie nog even volhouden en ontzettend veel sterkte met de laatste loodjes!

  En ik ben ook heel benieuwd naar de volgende update:)

 4. dag peter en hennie,
  vandaag terug van vakantie op de vu en het heuglijke nieuws van de komst van silke gehoord, gefeliciteerd! en heel veel geluk met jullie ongetwijfeld prachtige dochter,
  mike

 5. Voor moeder…..eindelijk voor de derde keer een hmm. Geweldig!
  Voor vader….als je even goed voor je dochter bent/zorgt als dat je schrijft, dan gaat ze een mooie toekomst tegemoet.
  Gefeliciteerd!!

 6. Wat lees ik nou?

  Is er een kleine Silke geboren?

  Wat een heerlijk nieuws en zo’n mooie naam ook.

  Kom maar op met verhaal en natuurlijk foto’s Ppp

 7. OHHHHHHHHH HOERAAAAAAAAAA
  Hieperdepiep 🙂
  Gefeliciteerd, en ik snap dat het druk is nu en dat je je ogen totaal niet van dat nieuwe mensje af kunt houden, maar als je dan toch honderdduizend foto’s maakt, kun je er dan ook niet even snel tussendoor eentje hier neer zetten? 🙂
  Ben hartstikke benieuwd naar het verhaal er verder omheen ook maar dat zal zeker wel te veel tijd kosten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *