Week 37: Kinderkamer & Rammelaar

Kijk die buik van mijn dinnetje eens groeien. En ik maar denken dat dat gegroei nu toch wel eens afgelopen zou moeten zijn. Hoeveel kan zo’n lichaam uitrekken? Het moet een grote baby zijn dat daar straks uitkomt. Volgens de verloskundige valt dat wel mee, en groeit ons aanstaande knuffelding nog steeds volgens schema. Hartslag prima, ligt goed in de baarmoeder, alles prima en ok. Nu moeten we wel elke week naar de verloskundige, om waarschijnlijk iedere week te constateren dat alles volgens schema verloopt. Dat is helemaal niet erg. Als het vervolgens op de uitgerekende datum ter wereld komt, is het helemaal perfect. (Dream on!). Maar toegegeven: het blijft een raar gevoel dat de groei zo voorspoedig en “normaal” verloopt. Als je bedenkt welke weg we hebben moeten afleggen om zo ver te komen, lijkt het af en toe haast onwerkelijk. Heel af en toe (heel heel soms) denk ik weleens: en wanneer gaat er iets fout? Dat komt door een misplaatste gevoel van onzekerheid, dat snap ik ook wel. Ik schiet er alleen zo weinig mee op 🙂

Zoals jullie kunnen zien zijn we druk bezig geweest met de inrichting van de kinderkamer. Met veel toewijding en enthousiasme (ahum…) heb ik de meubels in elkaar gezet (ledikant, commode, kledingkast, box) en wie denkt dat enige IKEA-ervaring daarbij helpt heeft het mis. Als je je meubels niet bij IKEA koopt, helpt die opgedane kennis voor geen meter: ik dacht dat je alles met een inbussleutel in elkaar kon zetten, maar er bestaat nog een hele collectie andere schroeven, bouten en moeren, die net zo goed in het meubelstuk-gebeuren kunnen worden toegepast. En ik moet zeggen: alle meubeltjes staan als een huis. Daar kan een Billy nog wat van leren.

De kinderkamer is nog niet helemaal af. Er komt nog een en ander aan opsmuk en versiering aan de muren en zo, maar dat laten we nog wel zien. Misschien pas na de geboorte.

Tijdens haar cursus edelsmeden is Hennes druk in de weer geweest met het maken van een zilveren rammelaar voor de kleine. Het is een vogeltje in een ring en hij is bijna af. Belangrijk is dat de scherpe randjes er nog af gaan en de pin moet nog afgemonteerd worden. Ik vind het een hele mooie rammelaar. En van zilver – het wordt nu al verwend.

5 thoughts on “Week 37: Kinderkamer & Rammelaar”

 1. Ik moet zeggen; dat heb je allemaal heel mooi in elkaar gezet Peet! En die rammelaaar ziet er fantastisch uit – ’t is ongelooflijk wat Hennes met zilver kan maken. Het is zo mooi

 2. wouw , wat groeit die buik zeg.
  peet je hebt hard gewerkt zeg erg mooie kamer
  hennie die rammelaar is prachtig.
  een groet van os alle oet limburg

 3. Zo, ik kwam ook nog even voorbij. Spannend hoor die laatste loodjes!! Het ziet er allemaal – kamer, rammelaar, Hennie – prachtig uit. Dus dat komt straks ook helemaal goed.

  En ja… dan komen wij ook naar Almere 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *