Basta

afscheid van basten
afscheid van basten

Aan het tijdperk “Trainer Van Basten” is een einde gekomen. San Marco heeft de eer aan zichzelf gehouden en heeft per direct zijn kluissleuteltje ingeleverd.

In onafzienbare tijd schoten de grappen al over het www, waarvan ik deze wel erg grappig vond: “zijn beste wissel ooit” (JT). En ja, ik kan wel (meewarig) lachen om zijn vertrek. Ik had altijd het idee dat Van Basten van het slag “zachte heelmeesters” was en hoe hij ooit een groep zou kunnen motiveren… maar ik wilde best zien wat hij kon met Ajax. En misschien had hij Ajax wel kampioen kunnen maken (derde ster!). Misschien had ik hem verkeerd ingeschat en bleek het een briljant strateeg.

Eén wedstrijd voor het einde stoppen. Ik zeg: maak dan het seizoen ook maar af en geef Ajax de gelegenheid om rustig met Cruyff en Bergkamp om de tafel te gaan zitten.

Was een goeie voetballer, die Van Basten. En als trainer ook leuke succesjes gekend, maar toch jammer dat hij blijkbaar die jongetjes van Ajax niet in het gareel kon houden. Feitelijk moet de volgende trainer (Rijkaard? Adriaanse? Van der Wiel als speler/coach?) weer helemaal bij nul beginnen. Wie is in staat een dergelijke spelersgroep te motiveren? Hoeveel spelers moeten er uit om de synergie terug te krijgen? En beter nog: welke spelers zijn dat dan?

Urby moet maar eens op avontuur, naar Griekenland of zo. Oleguer bye bye. Schilder ook snel weg, net als Alderweireld. Ik roep maar wat namen. Voornamelijk namen die een ziekmakend gevoel in mijn buikstreek veroorzaken. Verder heb ik natuurlijk geen verstand van voetbal.
Maar met het afstoten van ongewenste lichaamsdelen zijn we er nog niet. Wat moet daar voor terug komen? Krachtige spelers in ieder geval. Niet van die baltovenaars. Ik ben niet zo goed in namen, dus dat moeten anderen maar invullen. Van die Seedorf-Stam-Davids-typetjes.  En dan een coach die dat soort jongens vooruit kan branden, met meer op het c.v. dan “I was there: EK88”.

En Van Basten? Die zien we uiteraard terug als bondscoach van de Rode Duivels.

4 thoughts on “Basta”

  1. Sinds Ajax in de ArenA speelt is het minder.
    In de Meer waren ze onverslaanbaar.
    Als je gras niet wil groeien als voetbalclub geeft dat te denken.
    Ik ben ban dat veel goede voetballers en trainers Ajax nu links laten liggen.
    Gelukkig is er FC Twente 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *