Hazes sing-a-long

– “Doe jij de eerste of de tweede stem?”
– “Allebei. En jij?”

(fragment uit een gesprek tussen twee volwassen kerels op de eerste ring van de Arena. Maandag 26 mei 2008 – Droomland.)

Zet 20 mensen in een willekeurig Amsterdams café, serveer wat drankjes en zet een cd van Hazes op. Wedden dat er binnen de kortste keren luidkeels wordt meegezongen, zelfs door de mensen die nooit zullen toegeven dat ze de liedjes van Hazes (zo goed als) uit het hoofd kennen?
De sfeer die ontstaat tijdens dergelijke avonden werd afgelopen maandag 10-voudig versterkt in de Arena. Ik heb het natuurlijk over het veelbesproken concert “Samen met Dre” – diverse bekende en minder bekende artiesten, waaronder de kinderen van Hazes, Lee Towers, Frans Bauer, Xander de B., Peter Beense, Johnny Vegas (wie kent hem niet!), Trijntje, Karin Bloemen en vele anderen, zingen enkele nummers van Hazes. Hazes zelf vult vanaf band af en toe ook nog wat zangregels in.

Wat vooral bepalend is voor het slagen van een evenement als “Samen met Dre” is het gezelschap. Niet het gezelschap op het podium, maar de mensen met wie je het bezoekt.
Ik speelde, net als zaterdag, d’Artagnan in het gezelschap van de drie Musketiers en gesterkt door de leuze “Eén voor allen, allen voor één” gingen we onverschrokken de strijd om wie het hardste zingt aan met het ‘gehele’ stadion. Als we die strijd niet gewonnen hebben, dan zaten we zeker niet ver van de overwinning af.

Het was een meer dan geslaagde avond. André is dood, Raggel strijkt de centjes op, maar wat belangrijk is, is dat Dré verbroedert. Zijn muziek verwarmt de mensen, versterkt vriendschappen en laat je al je zorgen vergeten. Een soort drank als het ware…

De foto’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *